Sulu Köfte Tarifi
Mis gibi kokan, tam kıvamında dağılmayan bir sulu köfte için bu tarife göz atabilirsiniz. İşte tam da anne eli değmiş gibi leziz bir sulu köfte yapmanın püf noktaları!
Malzemeler
Köfte Harcı İçin:
-
300 gram orta yağlı kıyma
-
1 çay bardağı ince bulgur
-
1 adet yumurta
-
1 küçük soğan (rendelenmiş)
-
1 yemek kaşığı un
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı pul biber
-
1 çay kaşığı kimyon
-
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)
Sosu ve Sebzeler İçin:
-
1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
-
1 adet büyük boy patates (küçük küp doğranmış)
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
5 su bardağı sıcak su
-
Tuz, karabiber
-
Yarım limon suyu
Yapılışı:
-
Köfte Harcını Yoğurun:
Geniş bir kasede kıyma, ince bulgur, yumurta, rendelenmiş soğan, un, baharatlar ve isteğe bağlı maydanozu güzelce yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tüm köfteleri yuvarladıktan sonra tepsiyi hafifçe sallayarak una bulayın. -
Sebzeleri Soteleyin:
Tencerede sıvı yağı ve tereyağını ısıtın. İlk olarak havuçları ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Ardından patatesleri de ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. -
Suyu Ekleyin:
Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra köfteleri dikkatlice tencereye bırakın. -
Pişirme Süresi:
Kısık ateşte, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sebzeler yumuşayıp köfteler tamamen piştikten sonra, isteğe göre limon suyunu ekleyin. -
Servis Önerisi:
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!