Besin değeri yüksek, tok tutan ve pratik bu tarif; kinoa ile sebzeleri buluşturarak sağlıklı bir öğün alternatifi sunar.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
2 su bardağı su veya sebze suyu
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 adet yeşil biber
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 küçük kabak (doğranmış)
1 avuç ıspanak veya pazı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, zerdeçal (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kinoayı süzgeçte iyice yıkayın.
2 su bardağı suyla tencereye alıp kaynattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsağı ekleyip kavurun. Havuç, biber ve kabağı sırayla ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
Sebzeler yumuşayınca doğranmış ıspanak veya pazıyı ve baharatları ekleyin.
Pişen kinoayı sebzelere ekleyin, karıştırarak harmanlayın.
İsteğe bağlı olarak ekstra zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek servis edin.