Öğle yemeğinde hafif ama doyurucu bir şeyler mi arıyorsunuz? Akşamüstü açlığınızı bastıracak ama sizi yormayacak bir lezzet mi istiyorsunuz? O halde sizi Sezar tavuklu sandviç ile tanıştıralım! Klasik Sezar salatasının nefis malzemeleri bu kez enfes bir sandviçin içinde buluşuyor. Üstelik yapımı da oldukça kolay!
MALZEMELER
-
2 adet tavuk göğsü (ızgarada ya da tavada pişirilmiş)
-
1 adet baget, ciabatta veya tost ekmeği (isteğe göre)
-
4-5 yaprak marul (tercihen Romaine)
-
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
-
2 yemek kaşığı Sezar sosu (hazır ya da ev yapımı)
-
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-
Tuz, karabiber
Sezar Sos İçin (Ev Yapımı)
-
1 diş sarımsak (ezilmiş)
-
2 yemek kaşığı mayonez
-
1 yemek kaşığı limon suyu
-
1 tatlı kaşığı hardal
-
1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
-
1 yemek kaşığı zeytinyağı
-
Tuz, karabiber
HAZIRLIK AŞAMALARI
-
Tavukları Pişirin:
Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağında tuz ve karabiberle birlikte tavada ya da ızgarada pişirin. Dilerseniz tavukları marine ederek daha aromatik bir tat yakalayabilirsiniz. -
Ekmekleri Hazırlayın:
Seçtiğiniz ekmekleri ortadan ikiye bölün. İsterseniz hafifçe tostlayarak çıtırlık katabilirsiniz. -
Sandviçi Oluşturun:
Ekmeklerin alt kısmına biraz Sezar sos sürün. Üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Tavuk dilimlerini ekleyin. Parmesan peyniri serpiştirin. Üzerine biraz daha Sezar sos gezdirin ve diğer ekmek parçasını kapatın.
Afiyet olsun!