Öğle yemeğinde hafif ama doyurucu bir şeyler mi arıyorsunuz? Akşamüstü açlığınızı bastıracak ama sizi yormayacak bir lezzet mi istiyorsunuz? O halde sizi Sezar tavuklu sandviç ile tanıştıralım! Klasik Sezar salatasının nefis malzemeleri bu kez enfes bir sandviçin içinde buluşuyor. Üstelik yapımı da oldukça kolay!
MALZEMELER
- 
2 adet tavuk göğsü (ızgarada ya da tavada pişirilmiş) 
- 
1 adet baget, ciabatta veya tost ekmeği (isteğe göre) 
- 
4-5 yaprak marul (tercihen Romaine) 
- 
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
- 
2 yemek kaşığı Sezar sosu (hazır ya da ev yapımı) 
- 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
- 
Tuz, karabiber 
Sezar Sos İçin (Ev Yapımı)
- 
1 diş sarımsak (ezilmiş) 
- 
2 yemek kaşığı mayonez 
- 
1 yemek kaşığı limon suyu 
- 
1 tatlı kaşığı hardal 
- 
1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu 
- 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
- 
Tuz, karabiber 
HAZIRLIK AŞAMALARI
- 
Tavukları Pişirin: 
 Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağında tuz ve karabiberle birlikte tavada ya da ızgarada pişirin. Dilerseniz tavukları marine ederek daha aromatik bir tat yakalayabilirsiniz.
- 
Ekmekleri Hazırlayın: 
 Seçtiğiniz ekmekleri ortadan ikiye bölün. İsterseniz hafifçe tostlayarak çıtırlık katabilirsiniz.
- 
Sandviçi Oluşturun: 
 Ekmeklerin alt kısmına biraz Sezar sos sürün. Üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Tavuk dilimlerini ekleyin. Parmesan peyniri serpiştirin. Üzerine biraz daha Sezar sos gezdirin ve diğer ekmek parçasını kapatın.
Afiyet olsun!


 
			 
			