Lahmacun yemek istiyor ama kalori ve karbonhidrat endişesi mi taşıyorsunuz? Sosyal medyada viral olan bu sağlıklı tarif, diyet yapanların bile rahatlıkla tüketebileceği nefis bir lahmacun hazırlamanızı sağlıyor. Hem lezzetli hem de hafif bu lahmacun tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler:
Hamuru İçin:
-
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
-
3 yemek kaşığı lor peyniri
-
2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri
-
2 adet yumurta
Harcı İçin:
-
150 gram kıyma (tercihen yağsız veya az yağlı)
-
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş veya ince doğranmış)
-
1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 tatlı kaşığı karabiber
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
-
Hamurun Hazırlanışı:
Bir kâsede süzme yoğurt, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtaları ekleyin. Karışımı bir çırpıcı veya çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Hamur akışkan ama koyu bir kıvamda olmalı. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. -
Hamurları Şekillendirin:
Hazırladığınız hamur karışımından bir kepçe yardımıyla 4 eşit daire olacak şekilde tepsiye dökün. Daireleri ince tutarak lahmacunlarınızın çıtır olmasını sağlayın. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Hamurları tepsiye yerleştirdikten sonra 25 dakika kadar pişirin. Hamurların üzeri hafifçe kızarmalı. -
Kıymalı Harcın Hazırlanışı:
Fırında hamurlar pişerken, bir kâsede kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, domates salçası, karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurarak harcı hazırlayın. Harcın sulu olmaması için soğanın suyunu süzebilirsiniz. -
Lahmacunları Pişirin:
Pişen hamurları fırından çıkarın ve her birinin üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit şekilde yayın. Harcı ince bir tabaka halinde sürmek, lahmacunun dengeli pişmesini sağlar. Sonrasında tepsiyi tekrar fırına yerleştirip 10 dakika daha pişirin. -
Servis:
Fırından çıkan lahmacunları sıcak servis edin. Yanında bol yeşillik, limon dilimleri ve domates ile klasik bir lahmacun ziyafeti oluşturabilirsiniz. Diyet yapıyorsanız, 1-2 lahmacunla yetinmek ve yanına bol salata eklemek iyi bir fikir.
Afiyet olsun!