Bulut Tatlısı Tarifi: Pratik ve Hafif Lezzet

Bulut Tatlısı Tarifi: 

MALZEMELER

  • 2 yumurta beyazı

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Yumurta beyazlarını cam bir kapta köpük köpük olana kadar mikserle çırpın.

  2. Köpük kıvamına gelince, azar azar pudra şekerini ilave edin. Parlak ve sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.

  3. Vanilini de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra karışımı küçük tepecikler halinde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

  4. Önceden ısıtılmış 100°C fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Dışı kıtır, içi pamuk gibi bir tatlı sizi bekliyor!

Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın