Ev Yapımı Probiyotik Yoğurt Tarifi
Bağışıklık sistemini desteklemek, sindirim sistemini dengelemek ve genel sağlığı güçlendirmek için probiyotikler çok önemli. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olan ev yapımı probiyotik yoğurdu, yalnızca 3 malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz!
Malzemeler:
-
1 litre süt
-
1 yemek kaşığı yoğurt (maya olarak)
-
Dilerseniz birkaç nohut (fermentasyon sürecini hızlandırmak için)
Yapılışı:
-
Sütü kaynatın ve ılımaya bırakın. (Süt, serçe parmağınızı batırdığınızda yanmayacak kadar sıcak olmalı).
-
Ilınan sütün içine yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
-
Dilerseniz birkaç nohut ekleyerek mayalanma sürecini hızlandırabilirsiniz.
-
Kabınızı bir örtüyle sarın ve 6-8 saat boyunca mayalanmaya bırakın.
Hazırladığınız ev yapımı yoğurdu, istediğiniz şekilde tatlandırabilir veya sade olarak tüketebilirsiniz. Bu sağlıklı ve doğal yoğurt, günlük probiyotik ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olur!
Oranları kendinize göre 3-5 kat olarak belirleyebilirsiniz.