Malzemeler:
-
5 adet tavuk incik (sağlıklı olması için köy tavuğu tercih edin)
-
1 litre sıcak su
-
1 adet soğan
-
2 adet havuç
-
2 adet patates
-
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
-
1 çay kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı karabiber
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
-
Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın.
-
Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun.
-
Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın.
-
Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin.
-
Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır. Afiyet olsun!
Bu tarif, aile yemeklerinde ya da arkadaşlarla paylaşılacak keyifli sofralarda mükemmel bir seçenek olacak!