Malzemeler:
- 
5 adet tavuk incik (sağlıklı olması için köy tavuğu tercih edin) 
- 
1 litre sıcak su 
- 
1 adet soğan 
- 
2 adet havuç 
- 
2 adet patates 
- 
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 
- 
1 çay kaşığı tuz 
- 
1/2 çay kaşığı karabiber 
- 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
Yapılışı:
- 
Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın. 
- 
Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun. 
- 
Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın. 
- 
Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin. 
- 
Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır. Afiyet olsun! 
Bu tarif, aile yemeklerinde ya da arkadaşlarla paylaşılacak keyifli sofralarda mükemmel bir seçenek olacak!


 
			 
			