Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Yemek

Malzemeler:

  • 5 adet tavuk incik (sağlıklı olması için köy tavuğu tercih edin)

  • 1 litre sıcak su

  • 1 adet soğan

  • 2 adet havuç

  • 2 adet patates

  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

  1. Patatesli tavuk haşlama için tencereye yağı alıp tavukları 3-4 dakika kadar mühürleyin. Tavukları tencereden alın.

  2. Soğan ve havuçları, toz biberi ekleyerek kavurun.

  3. Tavukları tekrar tencereye alın. 1 litre sıcak su ekleyip 15 dakika haşlayın.

  4. Ardından elma dilim kesilmiş patatesleri ekleyerek on dakika daha pişirin.

  5. Baharatlarını ilave edin. Patatesli tavuk haşlama hazır. Afiyet olsun!

Bu tarif, aile yemeklerinde ya da arkadaşlarla paylaşılacak keyifli sofralarda mükemmel bir seçenek olacak!

Bir Cevap Yazın