Havuçlu Tarçınlı Kek: Yumuşacık ve Aromatik Bir Lezzet

Havuç ve tarçının mükemmel uyumuyla hazırlanan, yumuşacık dokusu ve enfes aromasıyla çay saatlerinize neşe katacak bu kek tarifi, yapımı pratik ve lezzeti garanti.

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı süt

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • Dilerseniz ceviz içi veya kuru üzüm (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpın.

  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin.

  3. Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek karışıma ilave edin.

  4. Rendelenmiş havuçları ve isteğe bağlı olarak ceviz ya da kuru üzümü ekleyin.

  5. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.

  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

  7. Kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.

  8. Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir Cevap Yazın