Malzemeler:
-
500 gr siyah fasulye
-
200 gr dana kaburga (doğranmış)
-
200 gr sosis (chorizo veya tütsülenmiş)
-
150 gr pastırma veya tütsülenmiş et
-
1 adet soğan (doğranmış)
-
2 diş sarımsak (ezilmiş)
-
2 defne yaprağı
-
Tuz, karabiber
-
Su
-
Zeytinyağı
Yapılışı:
-
Siyah fasulyeyi bir gece önceden suda bekletin.
-
Etleri zeytinyağında kavurun, ardından soğan ve sarımsağı ekleyin.
-
Siyah fasulyeyi süzüp tencereye ekleyin.
-
Defne yaprağı, baharatlar ve yeteri kadar suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
-
Yanında sade pilav, portakal dilimleri ve sote lahana ile servis edin.
Feijoada’nın zengin ve aromatik tadı, Brezilya mutfağının en değerli yemeklerinden biri olmasını sağlıyor. Hem göze hem de damak tadına hitap eden bu tarifi mutlaka deneyin!