Pollo en Mole Verde Tarifi: Meksika’nın Hafif Baharatlı Lezzeti

Malzemeler:

Tavuk için:

  • 4 adet tavuk budu veya göğsü (sağlığınız için köy tavuğu tercih edin)

  • 1 litre su

  • 1 defne yaprağı

  • 1 diş sarımsak

  • Tuz

Yeşil Mole Sos için:

  • 4 adet tomatillo (yeşil domates)

  • 2 adet yeşil jalapeno biberi (veya acısız yeşil biber)

  • 1/2 su bardağı taze kişniş

  • 1/4 su bardağı kabak çekirdeği (çiğ)

  • 1/4 su bardağı susam

  • 1 küçük soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 dilim bayat ekmek (kızarmış)

  • 1 yemek kaşığı mısır unu (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

  • Tavuk suyu (haşlama suyundan)


Yapılışı:

  1. Tavuğu Haşlayın: Tavukları su, defne yaprağı, sarımsak ve tuzla birlikte kaynatın. İyice piştikten sonra sudan çıkarın ve suyunu saklayın.

  2. Sebzeleri Pişirin: Tomatillo ve biberleri hafif yumuşayana kadar haşlayın.

  3. Sosu Hazırlayın: Haşlanmış tomatillo, biber, soğan, sarımsak, kişniş, kabak çekirdeği, susam ve kızarmış ekmek dilimini blenderdan geçirerek pürüzsüz bir sos elde edin. Gerekirse biraz tavuk suyu ekleyin.

  4. Sosu Pişirin: Bir tavada yağı ısıtın ve sosu ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika karıştırarak pişirin. Kıvamı çok koyu olursa biraz daha tavuk suyu ilave edin. Gerekirse mısır unu ile kıvam verebilirsiniz.

  5. Tavukla Buluşturun: Haşlanmış tavukları yeşil mole sosunun içine ekleyin. 10 dakika kadar birlikte kaynatın ki tavuk sosun aromasını iyice çeksin.

  6. Servis: Yanında pirinç pilavı veya mısır ekmeği (tortilla) ile sıcak servis yapın.

Bu eşsiz Meksika lezzeti, sofralarınızda özel bir yer edinecek!

Bir Cevap Yazın