Mis Gibi Kokan Portakallı Kurabiye Tarifi

Portakalın tazeleyici aromasıyla yumuşacık kurabiye dokusunun birleştiği bu tarif, özellikle kış aylarında mutfağınızı buram buram kokutacak. İşte, uzun süre bayatlamayan nefis portakallı kurabiye tarifi…


PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

Kış aylarının vazgeçilmez aroması portakal, kurabiye tarifine eşsiz bir lezzet katıyor. Mis gibi kokusu ve yumuşak dokusuyla çay saatlerinizin favorisi olmaya aday bu kurabiye, kolay yapımıyla da öne çıkıyor.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 yumurta

  • 1 adet portakalın suyu

  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı)

Yapılışı:

  1. Karışımı Hazırlayın: Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve şekeri derin bir kapta güzelce karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.

  2. Portakal Aromasını Ekleyin: Portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Bu karışımı hamura ekleyerek iyice harmanlayın. Bu aşama kurabiyeye doğal bir aroma katacaktır.

  3. Hamuru Yoğurun: Vanilin ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

  4. Şekil Verin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, üstleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.

  6. Servis: Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilir, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Portakalın ferahlatıcı etkisiyle kurabiye keyfiniz bir adım öteye taşınacak.

Bir Cevap Yazın